Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Julehilsen fra Helgi Hróbjartsson – desember 2006

Julehilsen fra Helgi Hróbjartsson, 2. desember 2006

Kjære misjonsvenner.

Nå er det snart jul igjen, og da minnes vi Ham som ble født i Betlehem. Han er det sanne lys som opplyser hvert menneske. (Joh. 1:9).

«Det folk som vandrer i mørket, skal se et stort lys.» (Jes. 9:1).

Jeg har lagt merke til det i Afrika at de som har møtt Jesus, og har tatt i mot Han som sin Frelser, sier igjen og igjen: «Jeg var i mørke, men nå har jeg sett lyset».

En gang jeg besøkte en av menighetene i Waddera, Bullalla Gambela, og mange hadde kommet til møtet vi hadde. Da traff jeg en kone der, som jeg vil fortelle dere om. Hun hadde vært gift og hadde fatt flere barn. Etter en tid ble hun grepet av onde åndsmakter – ble borte fra sitt hjem, oppholdt seg i jungelen og bodde der. Mens hun oppholdt seg i jungelen fikk hun også barn, og disse ofret hun til Satan. Dette stod på i flere år.

Kan du tenke deg hva for et mørke hun var inne i?

Så skjedde det at noen i menigheten fikk det for seg å prøve å hjelpe henne. De tok henne med inn på deres gudstjeneste, for de visste hvem som kunne hjelpe henne. Der fikk hun høre evangeliet om Jesus Kristus. Han som er sterkere enn Satan og som kunne løse alle lenker som hun var bundet av. Siden ble hun en kristen.

Da jeg møtte henne så hun ut for å være et ganske vanlig menneske. Hun hadde vært i et forferdelig mørke, men nå fikk hun se lyset. Det sanne Lys, Jesus Kristus. Det ble hennes redning.

Jeg må og fortelle dere om bibelkurset som vi hadde i Waddera i august, for alle våre evangelister og ledere for menighetene. Mer enn 120 stk. var samlet i år. Denne gang ble det sagt igjen: «Vi har aldri hatt så fint kurs før». Ja, vi hadde et fint kurs og Gud var oss nær. Å bære Åndens frukt i hverdagen var tema under hele bibelkurset og ble alvorlig for oss.

Måtte så lysets budskap få nå fram til oss alle i denne julehøytid.

Takk for all hjelp også i år. God jul ønskes dere alle!

Beste hilsen

Helgi Hrobjartsson

Leave a comment